Passa al contingut principal

EE'23 Aprenentatge de llengües: la narrativa com a estratègia per l'elaboració d'activitats transversals

 

Uno de los retos más grandes y, también, una de las más ricas experiencias pedagógicas, es la creación de actividades transversales, capaces de aglutinar los contenidos de diversas materias en un mismo proyecto didáctico. Los métodos basados en procesos narrativos (y, en especial, la narrativa transmedia) constituyen una estrategia excelente para la colaboración entre departamentos, que involucre a profesores y estudiantes alrededor de un proyecto común.

La difusión del curso se realiza a través de la página web de l'Escola d'Estiu de l'educació al llarg de la vida 2023, también por correo electrónico a escuelas, entidades i personas interesadas, así como por comunicación directa con personas y centros con los que se colabora de forma habitual.

Profesorado: Javier Villatoro

>>La docencia de este curso se realizará en idioma castellano<<  


Objetivos

1. Situar las actividades transversales como un recurso metodológico para el aprendizaje de lenguas.

2. Comprender las aportaciones que la narrativa transmedia puede aportar a la didáctica de las lenguas.

3. Ofrecer recursos para enriquecer el proyecto didáctico.


Contenidos

Bases para la creación y el desarrollo de las actividades transversales

Relaciones con el proyecto didáctico.
Análisis de las dinámicas basadas en procesos narrativos (y en especial en la narrativa transmedia)

Recursos para el desarrollo de estrategias para la colaboración entre departamentos que involucre a profesores y estudiantes alrededor de un proyecto común.


Evaluación

La evaluación del aprovechamiento del curso se realizará a través del seguimiento de la participación y de las aportaciones realizadas en los diferentes bloques temáticos. Se tendrá en cuenta la participación y la reflexión personal. 

Los participantes deberán de participar en el 80% de las actividades del curso y entregar las tareas que se correspondan.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////



Un dels reptes més grans i, alhora, de les més riques experiències pedagògiques, és la creació d'activitats transversals, capaces d'aglutinar els continguts de diverses matèries en un mateix projecte didàctic. Els processos basats en processos narratius (i, en especial, la narrativa transmèdia) són una excel·lent estratègia per a la col·laboració entre departaments que involucri professors i estudiants al voltant d'un projecte comú.

La difusió del curs es realitza a través de la pàgina web de l’Escola d’Estiu de l’educació de persones adultes 2022, també per correu electrònic a escoles, entitats i persones interessades i per informació directa a persones i centres amb els que habitualment col·laborem.

Professorat: Javier Villatoro


Objectius  

1. Situar les activitats transversals com un recurs metodològic per l'aprenentatge de llengües.

2. Comprendre les aportacions que la narrativa transmèdia pot aportat a la didàctica de les llengües

3.Oferir recursos per enriquir el projecte didàctic

 
Continguts  

Bases per a la creació i el desenvolupament de les activitats transversals

Relacions amb el projecte didàctic.
anàlisi de les dinàmiques basades en processos narratius (i, en especial, la narrativa transmèdia)

Recursos pel desenvolupament de estratègies per a la col·laboració entre departaments que involucri professors i estudiants al voltant d'un projecte comú.

 
Avaluació

L'avaluació de l'aprofitament del curs es realitzarà a través del seguiment de la participació i les aportacions fetes als diferents blocs temàtics. Es tindran en compte la participació i la reflexió personal.

Els alumnes hauran de participar en el 80% de les activitats del curs i lliurar les tasques que es corresponguin al curs.

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Escola d'Estiu 2023

    L'escola d'estiu del 2023 tindrà un format presencial el 5, 6 i  7 de juliol (horari: de 9 a 14h)  i també un virtual. El campus virtual serà de l' 1 al 21 de juliol.  Cada curs té un itinerari propi amb una durada de 30 hores.  Les inscripcions als cursos es podran fer a partir del 10 de maig Seu de les activitats presencials: CFA Pere Calders Carrer de Calàbria, 66, 1a planta 08015 Barcelona Campus Virtual: https://educadults.pangea.org/